Ortopedija vilica

Ortopedija vilica je grana stomatologije koja se bavi korekcijom razvoja vilica, zagrižaja kao i korekcijom položaja zuba u cilju funkcionalne i estetske rekonstrukcije. Ispravljanjem zuba i međuviličnih odnosa smanjuje se rizik od pojave karijesa, parodontopatije i oboljenja viličnog zgloba, a poboljšavaju se i leče nepravilnosti u funkciji disanja, žvakanja, gutanja i govora.

U ordinaciji Dental office Lakčević terapija se sprovodi primenom najsavremenijih metoda kako iz oblasti mobilnih tako i iz oblasti fiksnih ortodontskih aparata. Mobilni aparati su različitog vizuelnog izgleda kako bi se motivisali naši najmlađi pacijenti. Fiksni ortodontski aparati mogu biti standardni sa metalnim bravicama, samoligirajući sistemi kao i esteske bravice ili lingvalno postavljene za najzahtevnije pacijente.

Invisalign – savremen koncept pomeranja zuba pomoću individualno izrađenih folija koje omogućavaju postavljanje zuba u odgovarajući položaj. Kompjuterski vođen plan terapije omogućava izuzetan funkcionalni učinak, a providnost folija estetski najprihvatljiviji metod za dovođenje zuba u pravilan položaj.