Da li je izbeljivanje zuba štetno za mene?

Da li je izbeljivanje zuba štetno za mene?

Boja vaših zuba zavisi od velikog broja faktora. Kao i na većinu drugih karakteristika, genetika takođe utiče i na ovu. Tu je, zatim rasna pripadnost, kao i specifičnosti podneblja na kom živite.

Međutim, ono što najpre utiče na pigment, odnosno nijansu vašeg osmeha jesu vaše lične navike.

Ukoliko ste ljubitelji kafe, dobrog crvenog vina ili duvana, možete očekivati da će vaši zubi vremenom početi da tamne. 

Ali, bez brige. U životu moramo uživati, pa se ne možemo odreći baš svake svoje strasti koju imamo. Postoji rešenje za taj problem. 

Jedno od njih je i izbeljivanje zuba!

 Bez brige, posvetljivanje vaših zuba je potpuno bezopasno, ukoliko se radi od strane profesionalaca. Zdravstvene organizacije širom sveta ustanovile su da beljenje zuba u uslovima stomatoloških ordinacija ne može oštetiti zube.

Postoji veliki broj načina da povratite blistavost osmeha. Neke možete sprovesti kod kuće, a neke u ordinaciji. Naravno, zbog specifičnih supstanci koje se koriste kao i aparature, možemo reći da je izbeljivanje u ordinaciji daleko efikasnije,bezbednije i daje dugoročnije i vidljivije rezultate.

Ukoliko imate bilo kakvu bojazan ili dilemu u vezi sa postupkom i načinima izbeljivanja, možete nas u bilo kom trenutku pozvati ili doći do naše ordinacije kako bismo vam objasnili kako to funkcioniše i pomogli da otklonite strah i povratite beo i zdrav osmeh.