Sve što morate da znate o zubnim implantima

Sve što morate da znate o zubnim implantima

Iako je implantologija ostvarila fantastičan napredak u prethodnih nekoliko godina, ljudi i dalje imaju strah od podvrgavanja ovoj proceduri kao sistemu zamene zuba koji im nedostaje. To je potpuno prirodno, jer ukoliko nisu već bili u situaciji da prođu kroz operaciju ovog tipa, strah od nepoznatog je potpuno racionalan.

Međutim…

Da li su zubni implanti bezbedni?

Apsolutno! Implantologija postoji dugi niz godina i stomatolozi sprovode ove procedure u svojim ordinacijama koristeći najsavremeniju opremu i vrhunsku stručnost. Ovo možemo pouzdrano da tvrdimo samo ukoliko govorimo o Dental office Lakčević timu, ali svakako, budite sigurni da je za ugradnju implanta neophodno znanje i iskustvo samog stomatologa.

Ukoliko imate strah, informišite se o doktoru kom prepuštate brigu o svom oralnom zdravlju, pre nego što se upustite u misiju nadomešćivanja nedostajućeg zuba.

Koja je stopa uspešnosti ugradnje implanta?

Prema poslednjim informacijama, stopa uspešno sprovedenih ugradnji zubnih implanta iznosi oko 95%. Naravno, procenat zavisi od mnogo faktora kao na primer-količine kosti na mestu ugradnje,odredjenih anatomskih karakteristika koje mogu otežati ugradnju ali i od stručnosti implantologa da pomoću odgovarajuće dijagnostike,tj.analize snimka odredi  plan terapije i izabere pravu proceduru i tehniku ugradnje implantata.

Koje su prednosti ugradnje zubnog implanta?

Ono što svakako možete očekivati jeste poboljšanje kvaliteta života . Menjanjem kvarnog zuba ili nadomešćivanjem onog koji već nedostaje, konačno ćete moći da se smejete sa samopouzdanjem, da jedete i žvaćete bez problema.

Iako je strah potpuno prirodan, ove informacije će vam sigurno pomoći da ga smanjite i da tako dobijete novu dimenziju osmeha.